Fäbodkafé i Sandvika

 
När regnet slutat ösa ner på midsommaraftonen var det premiär för fäbodlagets kafé på dansbanan. Cupcakes med olika smaker och frosting, hallongrottor, kolakakor, apelsinrutor, blåbärsrutor med smulpajstopping och bondkakor var några av alla de hembakta sorterna som fanns att välja på.
 
 
 
 
 Amandas cupcakes med rosa topping var det stor åtgång på, liksom Marias kolakakor med mandel. 
 
 
 
Amanda, Thomas och morfar David hjälptes åt att pynta dansbanan med vimplar och färgglada lyktor.
 
 
 
Även vaniljrutorna och muffinsen dekorerade vi med vimplar. Förpackning och presentation är ju minst lika viktigt som innehållet, eller ibland kanske ännu viktigare om inte receptet håller måttet... Ja, nu var det ju inte så i det här fallet, men i alla fall.
 
 
 
 
 
Vi hade i förväg gått ut med att alla med folkdräkt skulle få fika gratis. Och självklart tog vi själva på oss våra respektive dräkter för att föregå med gott exempel. Tanken är helt enkelt att vi vill bidra till ett ökat dräktanvändande - inte minst här i Dala-Floda, där flodadräkten, trots allt är väldigt levande och vanligtvis används vid olika festliga tillfällen. Vi tycker att dräkterna är för fina för att hänga kvar i garderoben. Så vi uppmanar naturligtvis ännu fler att TA PÅ SIG DRÄKTEN vid nästa års midsommarfirande - om inte förr.
 
 
 
Drängpers Emilia och Karin var riktigt fina i sina flodadräkter med bland annat påsömtröja.
 
 
 
 
 
En fika för en tjuga och då ingick kaffe och två kaksorter. Pengarna vi fick in gick förstås till fäbodlaget för att bekosta utgifter som elräkningar, eventuella reparationer av hus och dansbana och så vidare. 
 
 
 
 
Ingredienserna stod vi som bakade själva för. Vad gör man inte för att få öppna kafé, om så bara för en dag! Tack till alla sandviksbor som kom och fikade, tack vare er kanske vi får hålla öppet även nästa år. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0