Folkmusik när den är som bäst

 
 
Får man chansen att kompa till riktiga spelmän från Dala-Floda, ja då är det bara att ge järnet! Här är det dragspelsproffset Harry, Gunnar på cittra och ett gäng som spelar på ukuleler. Och så jag. 

Sommarfest i Myrbuo

 
 
Efter att nattens orkan dragit förbi kunde värdparet, Sivonne och Lennart, andas ut. Tälten stod kvar och solen tittade fram lagom till att de första gästerna anlände till Myrbuo, där Magnus och Anders bjöd på välkomstdrink...
 
 
 
... och långborden stod dukade.
 
 
 
Anne-Marie lagade Rältagris på plats och det smakade gudomligt!
 
 
 
Myrbuo ligger vid Flosjöns strand. Till en början var här bara en myr full med skog, men Gossas Oskar och min moster Anna röjde på 50-talet undan tillräckligt många träd för att få plats med ett hus och sen har det bara blivit fler och fler gårdar här. 
 
 
 
 
Vi passade förstås också på att fira min kusin, Gossas Lennart, som fyllt 60 år under året! Här tillsammans med kompisen Siv.
 
 
 
 
Senare på kvällen spred sig nyheten att Lennart och Sivonne förlovat sig i största hemlighet! Stort grattis!
 
 
 
Harry spelade dragspel till allsången ...
 
 
 
 
 ... och jag själv fick kompa kvällens musikanter. Sånt händer bara på fäboden!
 

Midsommar i Sandvikens fäbodar

 
Ingen midsommar utan blomsterfägring! Vi plockar lupiner, prästkragar och hundkex och fyller varje hink på fäboden. Och sen njuter vi i fulla drag. I år skiner dessutom solen. Inte ett moln på himlen. Då är det härligt att bara vara.
 
 
 
 

Slottsmiddag på Stjärnholm

Slottsstek och lax till huvudrätt och citronpaj till dessert serveras på Stjärnholms slott i Nyköping när vi kommer dit i dag för att fira Majvor, min svärmor, på hennes 70-årsdag.

 

 

 

Maten smakar riktigt gott och inredningen i den ståtliga 1700-talsmiljön och det trevliga sällskapet bidrar till en härlig upplevelse.

 

 

Ett vas med utslagna rosa pioner och röda rosor fångar min uppmärksamhet. Liksom växthuset och alla installationer i parken utanför. Grattis i förskott Majvor och tack för en fin utflykt!

 


Syrenerna blommar för fullt

Doftande syrener möter oss när vi anländer till Sandvika vid 22-tiden på fredagskvällen. Vackrare än så här kan det knappast bli här på fäboden.

 

 


Utsikten över härbrestaket skyms till och med av syrener. Även om jag står på källartaket. Det kanske är dags, trots allt, att klippa häcken i höst?

 

 

 

Det är fuktigt i källaren och dörren får stå på glänt. Kanske måste vi borra hål i taket för att öka luftcirkulationen...

 


Smörbollarna i Drängpers Linnéas trädgårdsland står i full blom nu på försommaren. Vi gödslade med koskit för nåt år sen och det har uppenbarligen gett resultat. Riddarsporrarna växer så det knakar och frodigare än så här kan det knappast bli.

 

 

Även gräset har växt sen sist och Thomas får användning av sin nya Klippo som vi fick köpa i all hast förra gången vi var här. Själv krattar jag bort allt gräs, planterar blomstertobak och petunior i de gamla gjutjärnsgrukorna och rensar bort nässlor.

 

 

Thomas drar i gång ett målarprojekt och snart är alla inblandade. Morfar putsar nogrannt de vita trädgårdsmöblerna. T tar de blå. Och tjejerna hjälper till att måla.
Till och med trähästarna från Nusnäs får färg. Och jag plockar en bukett liljekonvaljer till mormor som fyller år.

 

 

Karin firas och det bjuds på hemgjord äppelpaj i solskenet. Det är som vanligt med andra ord. Kreativa projekt och många fikapauser. Sånt är livet i Sandvika. Varje sommar. Inte konstigt att vi längtar hit.


Färgklick från Indiska

Fina klänningar i rosa, violett och orangefärgade mönster har Sepidar Hosseini designat för Indiska lagom till sommaren. Jag träffade henne nyligen på en pressträff där hon visade delar av sin kollektion som man helt enkelt blir jätteglad av!

 

 

Jag hör ju säkert till en av de trognaste kunderna Indiska har, mer än halva garderoben kommer därifrån. Och de här plaggen gör ju inte saken sämre!

 

 

Förutom klänningar har Sepidar fått ge mönster åt kuddar, skålar och koppar och olika accessoarer. Gissa om jag kommer att hänga på låset vecka 23 då allt detta släpps i butikerna.

 


RSS 2.0