Cecilia har en blommig Jobsväska

Halvelvakaffe med Cecilia är jag inte så bortskämd med, desto roligare när det blir av! Det händer att vi tar oss ända ut till Rosendals trädgård på Djurgården, men i dag blev det en cykeltur till Tulpanens hus i Åkeshov. Med Cecilia blir det aldrig tråkigt, vi har hur mycket som helst att prata om. Ofta gör vi något annat, samtidigt som vi löser alla världsproblem, som att kolla på blommor eller baka surdegsbröd. Och så fikar vi förstås.

 

 

För någon midsommar sen var Cecilia med familj på besök i Dalarna och vi tog en tur till SIljansnäs där Jobs med sina handtryckta mönster finns. Cecilia köpte en av deras blommiga väskor och jag vet att den numera är en av hennes favoriter. Folklore, Morfars trädgård, Paradisträ, Tistlar, Tulpaner är bara några av deras fantastiska mönster. Jag var in på Svensk Hemslöjd i Stockholm för några dar sen och hittade flera av Jobs fina textilier i form av tyger, väskor och brickor. Jag föll för "Sommar" med rosa pioner på och tänker återvända till Jobs i Siljansnäs i sommar och leta efter en egen väska i det fina tyget.


Fredagsmys i växthuset

Äntligen fredag och jag ska bara vara hemma i trädgården! Hela helgen! Ja, en och annan utflykt kanske det blir, men bara i närområdet i så fall.

 

 

 

Jordgubbar doppade i choklad är smaskens och en ny trend här hemma.

 

 

 

Njuter av mitt senaste blominköp, en passionsblomma, som står så fint i den vita krukan från mitt jobb. Nu gäller det att sköta om den, så att den blommar hela sommaren. Och på planteringsbordet står en annan favorit, en liten miniviol. Ser fram emot att få hänga här i morgon och plantera om tobaksplantorna som börjar få riktigt fin form.

 

 

 


Loppisstråk i Notting HillVem hade kunnat tro att vi skulle få gå på loppis MITT I CENTRALA LONDON?! Varje lördag flyttar vintagebutiker, enskilda loppisar och andra prylförsäljare i Notting Hill ut på gatan och Portobello Road förvandlas till en enda stor marknad. Tack för tipset, Johanne!Och visst kan man FYNDA! Vackra mormorskoppar i engelskt porslin och stil! Hade mer än gärna släpat med en hel servis hem, men nu var ju resväskan redan fullastad med andra souvenirer – bl a kläder från Primark.Blev särskilt förtjust i några kaffekoppar med rosenknoppar på. Men det fanns mycket annat roligt i porslinsväg också. Tekannor, blomkrukor och fina fat.
Vi passerade flera små inbjudande kaféer och muffinsställen längs stråket. Och vi shoppade loss bland tepåsarna på Marks & Spencer, som vi också hittade på vägen.
Vi hade spanat in Paul Rhodes, ett kafé med eget bageri, i början av promenaden och där slog vi oss ner till sist med varsin cappuccino och cheesecake.
Smycken i silver och guld var populära stånd. Mycket samlar vi på, men några juvelsamlare är vi inte. Och tur är väl det.
Amanda hittade däremot en låda med prisvärda spetsar som hon kunde välja och vraka bland.Vintagesmyckena reades ut för fyra pund styck! Inga gnistrande örhängen av swarovskikristaller dock. Men Emilia utökade sin ugglesamling med ett halssmycke.
Fågelburarna ville jag ju gärna ta med hem, men ibland får man nöja sig med att bara titta.

Och samla på sig idéer. Och bilder kan man ju alltid ta några...


Londonweekend


Äntligen är vi i London och vi ääälskaaar det!

Röda bussar, roliga taxibilar...

 

 

... och fullt med folk på gatorna. Majestätiska byggnader i city och charmigt slitna tegelhus översållade av växter i bästa shabby chic-stil.

 

 

Kaféer och pubar i varenda hörn, där artiga engelsmän samlas after work.

 

 

 

Men här finns också blomstrande parker som brer ut sig och erbjuder alla londonbor en bit natur att springa eller ha picknick i – mitt i storstan. Vi gick i morgondaggen hela vägen från vårt hotell i Bayswater genom Hyde Park till shoppingmeckat med bl a Primark runt Oxford Street. Amacing!

 

 

 


Ännu mer penséer

En fika i växthuset hann vi med i helgen efter en liten utflyktsrunda i grannkommunerna. Först till favoritloppisen i Sundbyberg och sen vidare till Ulriksdals slottsträdgård i Solna för att få lite blominspiration.

 

 

Rappe reade ut sina penséer för fem kronor styck. Som hittat! Jag passade på att köpa ett gäng violer i violetta nyanser med mig hem. Den vackert slitna krukan hittade jag på loppis för en spottstyver.

 


Eget planteringsbord

Jag har länge jagat ett planteringsbord i lämplig storlek för att ha i växthuset och i dag kom Thomas hem med ett från Coop! Det passade perfekt och det tog inte lång tid innan bordet var inrett med krukor, frölådor, snören och andra trädgårdsattiraljer.

 

Växthuset fylls nu på hela tiden med blommor. Alla pelargonerna, de som överlevde vintern i garaget, och de nya sticklingarna, har fått flytta ut. Likaså fuchsiasticklingarna. Och alla dahliaknölarna, men de är jättesena... I väntan på dem får jag njuta av alla vackra penséer!

 

 


RSS 2.0