Midsommar på fäboden


Fira midsommar i Sandvika är magiskt. Trots att vi gör det varje år. Det börjar med en åktur till Leksand för att köpa Siljans ugnsmarinerade lax och rosa bubbel. Och sen en kaffe med gräddwienerbröd på Siljans konditori.På själva midsommaraftonen är det bråttom värre. Då ska det pyntas med blommor och all mat dukas fram. I år hann vi med att göra kransar till majstången nere på stranden......och ändå få ihop en jordgubbstårta till fikat. Spelmän från bygden bjuder på välkända låtar ...... och ser till att leken runt majstången tar fart. Gånglåtar och polskor hörs sen från andra sidan häcken natten lång.Femkamp på Drängpersgården har blivit en midsommartradition.Cecilia tar utmaningen på allvar......medan andra hejar på.

En flodatomat


En alldeles äkta Wålstedts-tomat har flyttat in i vårt växthus! Jättekul! Få se bara om vi lyckas få samma goda smak på de här tomaterna som de får. Det handlar säkert om så mycket mer än bara en planta; om värme, gödsling och vattning. Och en massa kunskap. Men jag ska göra så gott jag kan för att vi ska få skörda flodatomater så småningom.

Fina fynd i Västerdalarna


Här är några av fynden från vår roliga och spontana shoppingrunda i Floda, Björbo och Nås i helgen. Gudomligt goda tomater och vedugnsbakat bröd köpte vi hos Wålstedts på Näbbäcksholens Gård och avnjöt till kvällens laxsallad. Till nås for vi för att fika på Annas kafé och hade sån tur att vi snubblade över inte mindre än TRE loppisar på hemvägen! En bricka i nysilver, ett halvt dussin kaffekoppar med rosor på, såna som mormor hade, och ett par riktigt fina dukar fick nya ägare.


I Björbo fyndade vi bland annat ett rostigt bord, en trådkorg (s k luffarslöjd) och en söt fågelholk i den fina inredningsaffären Nymodigt, som nu tyvärr slår igen, då den inte är lönsam nog att driva. Det saknas ett kundunderlag och det hjälper ju inte hur mycket vi än handlar, då vi bara är här en gång per sommar. Men sorgligt känns det. När människor har viljan och idéerna, och gör det så bra, men det ändå inte går...

Ljuv musik i kyrkan


Fiolspel när det är som bäst är förstås på hemmaplan i Dala-Floda.Vi hade turen att hamna på en sommarkonsert med Floda Spelmanslag, Mosselbuorkestern och en rad duktiga fiolspelmän under ledning av Anna-Karin och Mats Arnberg. Ett digert program för att hälsa sommaren välkommen och hylla Anna-Karin, som fyllde jämnt. Och vi i publiken njöt i fulla drag!Lill Kari, som är kulturnämndens ordförande, läste dikter av Anna-Britta Nordén på flomål. Och ingen kunde ha gjort det bättre.RSS 2.0