Shopping i Chicago

 
 
Det blev en hel del shopping i roliga affärer som Target och Kohls, väldoftande Bath & Bodyworks, bokaffären Barns & Nobles, pysselaffären Michael´s och en massa andra kul ställen I Chicago. Sandy och Gary visade oss runt och hängde tålmodigt med oss när vi noggrannt spanade in bak- och godisavdelningarna på Target.
 
 
 
 
På bakavdelningen är hyllorna fyllda av strössel, glasyr, cupcakesformar, krämer och andra spännande baktillbehör. Några formar, kakmixar och bakdekorationer fick förstås följa med hem.
 
 
 
Emilias och Amanda hittade till sin lycka en hel Halloweenavdelning med godis i alla former. Och resväskorna blev med ens halvfulla igen.
 
Thank you for showing us around, Sandy and Gary,  and beeing so patient!
 

Släktkalas hos Carol och Jim

 
Carol och Jim har i dag bjudit hem oss på middag i Worth. Det uppskattar vi. Här bodde jag och min reskompis Lena vid ett flertal tillfällen när vi först kom till USA för 30 år sedan, så det ska blir roligt att även resten av familjen får komma hit och hälsa på dem. Och så får vi en chans att träffa ännu fler släktingar medan vi är här. 
 
 
 
 
 
Carol har fixat en fantastisk buffé, som vi glupskt kastar oss över, och hon har även bakat de godaste chokladkakorna. 
 
 
 
Carols bror, David, kom med sin fru Norma, för att träffa oss och vi passar på att dela ut dalahästar och Leksands knäckebröd till alla. David, som gillar släktforskning, tar fram och visar några gamla släktpapper och bilder, som vi fascinerat tar del av. 
 
 
 
Det är tack vare de här tjejerna och killarna på bilden, som vi sitter här tillsammans i dag. Fyra av min farfars syskon for nämligen till USA i början 1900-talet och tre av dem - Emil, Simon och Elsie blev kvar och bildade familj. Och det är Simons ättlingar vi hälsar på här i Chicago.
 

 
Förra gången jag var här var Jeff, i blå tröja längst bak i bilden, en liten kille, som hjälpte mig tvätta Jimmys bil. I dag är han dubbelt så lång som jag och vi får träffa hans egen söta familj med fru Kathy och killarna Matthew och Kayden.
 
  
 
Vilket släktkalas! Thank you so much Caroi and Jim, we enjoyed every minute of your party! And than you David and Norma  and Jeff and Kathy for driving all the way to meet us:) 
 

Chicago Deep Dish Pizza

 
 
 
Är man i Chicago på besök, ja, då ska man definitivt äta Chicago Deep Dish Pizza. Det tycker i alla fall våra släktingar - Sandy, Gary och Amy, Brian och Laureen - och tar oss med på en barrunda i Evanstone i väntan på ett ledigt bord.
 
 
 
Pizzan är delicious och väl värd att vänta på. 
 
 
 
Samtidigt som vi smakar på det lokala ölet passar vi på att gratulera Brian och Laureen, som ska gifta sig om ett par dagar. Brian är Sandy och Garys äldsta son. Han var liten och satt i mitt knä när jag var här förra gången och hälsade på. 
 
 
Vi har med oss specialbeställda dalahästar i vitt och svart och Leksandsbröd, som vi ger till brudparet.

Ett dussin favoritmunkar, tack!

 
 
 
Oj, vad jag har längtat efter dessa Donkindonuts-munkar! Nog för att mormor Linnéas hemgjorda flottyrmunkar var bland det godaste man kunde få på somrarna i Sandvika, men jag har aldrig lyckats glömma dessa vaniljfyllda Donkindonuts-munkar med choklad på, som vi fick smak för på vår första USA-resa.
 
 
 
  
 
Som tur var finns det ett Dunkindonuts-kafé i närheten av Sandy och Garys hem i Homer Glenn, i Chicago, och självklart ser våra kära släktingar till att vi får komma dit. Thomas beställer ett 12-pack donuts i olika former, färger och smaker som vi högtidligt intar tillsammans med kaffe, icelatte och frapino. Och numera är hela familjen donutsfrälst.
 
Thank you for taking us to this Dunkindonutsplace, dear Sandy and Gary!
 

Down Town Chicago

 
Wow! We did it! Det tog 30 år, men nu är jag här med två tonårsdöttrar och man för att hälsa på släkten. Och precis som då, är det min cousin Sandy och Gary som guidar oss runt downtown Chicago. Deras dotter Amy, som inte fanns förra gången jag var här, ser till att vi håller tempot för att vi ska hinna med alla stopp. 
 
 
 
Chicago har fantastiska skyskrapor, som kantas längs Chicago River. Det senaste tillskottet, Trump Tower, är med sina 92 våningar näst största skrapan i stan. Där kan man boka ett rum om man vill. Och har råd. Eller ta en öl på takterassen med den vidunderliga utsikten över Lake Michigan. 
 
 
 
Det är visserligen i slutet av oktober, men här njuter vi av blå himmel och brittsommarvärme, och Sandy delar med sig av allt hon vet om stan. Nu vet vi till exempel var Oprah Winfrey bor.
 
 
 
 
Att gå längs Michigan Avenue – se amerikanska flaggan vaja för vinden och gula skolbussar rulla förbi – det är nästan som att själv vara med i en film och jag måste nypa mig själv i armen för att fatta att vi är här nu.
 
 
 
Ett av huvudmålen för vår dagstur är Millennium Park, en grön oas med massor av konstverk, en konsertarena, ett museum, Art Institute of Chicago - och så The bean - en favorit bland fotograferande turister - som vi. 
 
 
 
Framme vid Navy Pier åker vi The Ferris Wheel för att få ytterligare perspektiv på stan. Här ute spelades delar av filmen Divergent in, vilket gör det extra kul att gå omkring här. Speciellt för Emilia, som läst böckerna fram och tillbaka.
 
 

RSS 2.0