Blomstrande blickfång

 
Hyacintlökar är OTROLIGT läckra! Så jag passar på nu när det är högsäsong och fyller hela huset med dem. Bäst tycker jag om de blåvioletta, men vita är också fina. Bäddar in dem i lite grönmossa på de fina loppisfaten i nysilver och drar ett spetsband runt om. Och så lite spansk mossa som pricken över i:et. 
 
 
Taklök har blivit ett allt vanligare inslag i våra rabatter och krukor. De fyller visst ut en kruka på egen hand, men är också perfekta att samplantera med andra växter.
 
 
Här får taklöken bo ihop med hyacinter, tazetter, mossa och murgröna och tillsammans bildar de ett riktigt härligt blickfång så här i adventtider.

Födesedagskalas i det gröna

 
Jag vet inte om det har med växthuseffekten att göra, men trots att vi passerat mitten av november, är det så milt ute att vi bestämde oss för att öppna upp växthuset och inleda dagens festligheter där ute bland granris, ljung och hyacinter.
 
 
Våra skorpioner – Thomas och Emilia – fyller år och tog alltså, för ovanlighetens skull så här års, emot släkten utomhus.
 
 
Mina svägerskor, M och A-H, var inte svårövertalade till att slå sig ner i växthuset för att dricka glögg.
 
 
Vilken tur att jag julstädade här ute förra helgen!
 
  
 
Yngsta dottern A passade på att ta massor med bilder, vi får väl se – kanske hamnar de på hennes blogg.
 
  
 
Det är något speciellt med en levande eld som sprakar i trädgården. Thomas lillebror, H, och barnen kom för att gratulera. De har inte så långt att gå då de bor nästan nästgårds.
 
 
Mamma M kom hela vägen från Katrineholm för att fira äldsta sonen och barnbarnet.
 
 
17-åringen uppvaktas med blommor av faster A-H.
 
 
 
Morfar D tillbringade hela helgen i Bromma. Det är inte så ofta, men desto roligare när han dyker upp. 

I år blir det julmys i växthuset

 
I helgen har jag återtagit växthuset. Jag har sopat golvet och lagt på granris från Flodaskogarna och det luktar fantastiskt! Och jag har pyntat med amaryllisar och lyktor.
 
 
 
 
Små hyacinter har fått flytta in, nerbäddade i grönmossa. Och en liten gran står nu på plats.
 
 
Thomas hjälpte mig att sätta upp en ljusslinga med snöflingor från Ikea. Och sen var det dags att ropa på hela familjen och mysa med lite glögg i termos. Det gäller att vara ute i tid och njuta av förvandlingen inför jul.
 
 
 
 

Ljusprydda viloplatser

 
Den här Allhelgonahelgen har vi tänt ljus och satt blommor på våra släktingars gravar i Dalarna. 
 
 
 
Först följde vi med pappa David till farmor och farfars grav vid Stora Tuna kyrka i Borlänge. Det är en släktgrav och här vilar även pappas farmor och farfar, Anna-Stina och Anders från Danielsgården i Borlänge by. Fyra av deras barn – Simon, Emil, Elsa och Hanna – emigrerade till USA, och det är tack vare dem som vi har en massa trevliga släktingar over there i Chicago.
 
 
 
Vi gick även in i kyrkan, där jag själv är konfirmerad, och tände ljus. Och så letade vi reda på min kusin Thomas grav och lade blommor även där. 
 
 
På kyrkogården i Dala-Floda brann massor av ljus i helgen och det var fôlkut i gångarna.
 
 
Min Mormors, Drängpers Linnéas, grav, sätter jag gärna blommor på så fort vi är hemma. Likaså på moster och Oskars, Ingers och Drängpers Karin och Jöns grav. Sommartid blir det förstås midsommarblomster, pioner och blåklockor plockade i Sandvika. Nu blev det rosalila ljung och prydnadskål.
 

RSS 2.0