En flodaweekend


Byarna i Dala-Floda ligger fint utspridda längs älven och på lördagsmorgonen tar vi oss i rask takt genom Kyrkbyn, över bron till Forsgärdet och via ännu en bro över de vilda forsarna till Holsåker. Har man för bråttom och bara passerar med bil på riksväg 70 förbi Ica Blåklockan och Thairestaurangen Pönkun, ja, då missar man hela härligheten.




De röda husen längs byvägen är omgivna av härbren och lador och ligger tätt intill varandra. Luften är klar. Septembersolen är stark, men låg. Mer idylliskt än så här kan det knappast bli. I Holsåker hälsar vi på Marlene och Peters får och de bräker glatt tillbaka. De skulle de kanske inte göra om de visste att husse sett björnlortar på morgonen inte långt härifrån.



Vi åker en halvmil till Sandvika för att stänga för vintern. Och på några timmar förvandlas vårt levande sommarhem till en fäbod i vila.




Allt regnvatten ska tömmas och kranen stängas av. Annars fryser det till is snart, för det var minus två grader i natt.




Prunkande krukor töms på tagetes och petunior och ställs under tak tillsammans med alla utemöbler i väntan på våren.




I Drängpers bar trängs hästar, redskap och annat som nu plockas undan.




Solstrålarna som tar sig in genom det lilla fönstret reflekteras i flaskorna och ger ett magiskt sken. Och jag kan inte låta bli att stanna upp och låta kameran fånga det hela.



Nere vid Flosjön har båten fått komma på land. 




Vattnet är inte lika varmt och lockande som i somras. Så det blir inget bad i dag.




Men vi hänger kvar vid bryggan en stund. Och minns alla kvällsdopp och båtturer till Sandstranda eller Harpiköna som det också heter.




Visst, vi kommer tillbaka innan snön lagt sig över gärsgårn. Men längtar alla redan till nästa säsong!

Award



Wow, jag har fått en Award.
Det är min svägerska, Anna-Helena, med den inspirerande bloggen Var dag i mitt liv som på detta sätt uppmuntrar mig i mitt bloggande! Vad roligt! Tack snälla! Med awarden följer fem frågor som jag nu ska besvara:

1. Varför började du att blogga?
För att jag gillar att ta bilder och berättar gärna en historia eller tipsar om något som hör till. Oftast handlar det om blommorna och växthuset i vår trädgård. Men det kan också handla om ett kafferep och om alla bakverken på vägen dit. Kanske ett och annat om livet på fäboden. Eller om mina loppisinköp. Intresset för vackra, men nötta ting är nämligen stort.

2. Vilka bloggar följder du?
Det finns många fina trädgårds- och inredningsbloggar som är kul att kolla på. Var dag i mitt liv är en favorit. Men den följer jag också för att få en inblick i A-H liv, då vi inte ses så ofta. I bloggen Garnglada följer jag Cecilias kloka funderingar om allt möjligt, hos ByMandizz lär jag mig allt om nagelmanikyr och får en inblick i den riktigt unga bloggvärlden. Born to knit ger mig en fläkt av maskor och mönster som jag själv inte behärskar, men däremot beundrar på avstånd.

I awarden ingick att skicka den vidare, så då gör jag det till några av mina favoritbloggar:
Bymandizz
Garnglada





Tonårsvabb


Stora som små, vi behöver alla lite extra kärlek och omsorg när vi är sjuka. I dag stannade jag hemma med mina förkylda tonårsdöttrar som båda har huvudvärk och hostar och knappt orkar ta sig ur sängen.



Formellt sett har jag ingen rätt att vabba längre, då båda döttrarna är över 12 år, så det fick bli på eget initiativ, dvs jag fick ta en semesterdag mitt i vardagen. Men det var det värt! Så många kramar var det länge sen jag fick. Och vad härligt att få pyssla om sina kära barn när de som bäst behöver det!



Och som ni ser hann jag dessutom med en runda i trädgården. Och det är ju inte fy skam det heller.

Mina prima ballerinor


Fuchsior är fantastiska med sina ballerinakjolar, armar som fladdrar och långa smala ben! Tänk att en sådan liten planta, som jag köpte på trädgårdsmässan i Kista, tidigt i våras, kan bli så fulländad i sin blomning.




Jag kan aldrig sluta se mig mätt på dem. Smyger runt i trädgården och försöker hitta nya vinklar att fotografera dem ur.




Just för att de är så skira och vackra så skulle man kunna tro att de också är av den där bräckliga sorten, som går sönder om det kommer ett par regnstänk på dem. Men det är ju precis tvärtom. Det här är en riktig ruskvädersblomma som klarar det svenska sommarklimatet med både regn och kyla riktigt bra.



RSS 2.0