Nu blommar det i himlen


 

I år blir det inte så många ettåringar i vår trädgård. Tålmodigt och med stor passion har min svärfar varje vår drivit upp tobaksblommor, rudbeckior och zinnior från frö till färgsprakande blomsterprakt och delat med sig till oss. Nu har han efter en tids sjukdom ryckts bort från oss. Och inget blir sig likt.

 

 

 

Och då tänker jag inte bara på de frusna krukorna och öde rabatterna, utan på livet som helhet. Våra samtal runt fikabordet handlade ofta om intressanta samhällsfenomen och andra angelägenheter. Och han fanns där när vi behövde hjälp med att flytta, renovera köket eller bygga en altan. För Emilia och Amanda var han förstås VÄRLDENS BÄSTA FARFAR!!

 

 

 

Göran inspirerade oss alla med sitt odlarintresse. Att få besöka hans växthus och se allt som växte gav mersmak och jag började själv att så frön. Först på fönsterbrädat och så småningom i ett eget växthus. Men det var tack vare Görans skörd som vi fyllde de stora krukorna varje sommar.

 

 

Med frön från fjolårets plantor får vi nu försöka komponera sommarens land på egen hand. Självklart ska vi göra vårt bästa. Det får bli som en hyllning till Göran!


Söndagsbrunch

Att fixa söndagsbrunch är inte hela världen när man har två tonårstjejer som hjälper till. Amanda gräddade amerikanska pannkakor och jag bakade valnötsscones och små blåbärsmuffins.

Emilia rörde ihop glasyr av bland annat Philadelfiaost och spritsade på cupcaken. Sen dekorerade hon med Amandas födelsedagsflaggor från Lagerhaus.

Vad sägs om smoothie gjord på vaniljyoughurt och dalahallon? Superenkelt, men oj vad gott, om man bara har en mixer. Extra kul att servera i små orientaliska glas på silverbricka.

 

 

 

Ingen födelsedagsbrunch utan tårta. Och den var riktigt god, med jordgubbar på, även om den inte var hembakt, utan från Frödinge.

 

 

 

 


Två tonåringar

 

Plötsligt, utan att förstå hur det hela gick till, så har vi TVÅ TONÅRINGAR hemma! Amanda fyller 13 i dag och vi firar bland annat genom att äta pizza på Vapiano i Gamla stan och gå på premiären av "En gång i Phuket" av Peter Magnusson. En romantisk, smårolig komedi med thailandsstränder som inramning. Helt okey, tyckte vi allihopa.
Efteråt äter vi  bakelser från Gateaux här hemma i Bromma. Och i morgon då Thomas kommer hem från Kommundagarna i Västerås, blir det presentöppning!


Helgens blominköp


Tulpantider – då får man passa på! Jag tar varje chans att köpa hem färska tulpaner nu i januari-februari-mars när de är som fräschast. Oftast tar jag en sväng förbi Hötorget på fredagseftermiddagen där det finns många färger och sorter att välja bland. Och till ett riktigt bra pris, om man gillar att pruta. Den här buketten har jag plockat ihop på Blomsterlandet, som vi turligt nog råkar ha som granne. Vita ranunklar och rosa små waxblommor gör sig bra ihop med de rosafärgade tulpanerna. Tillsammans bildar de en stor härlig vårbukett som vi får njuta av i helgen.


RSS 2.0