Barrunda på stranden

 
 
De heta kvällarna i Thailand inbjöd till promenad på den två kilometer långa sandstranden. På den södra delen upptäckte vi en rolig bar med en bartender som skapade små konstverk till drinkar. Han snidade stora blommor av ananas, melon och apelsin, som han dekorerade pina coladan och kokosnötsdrinken med.
 
 
 
 
Servitrisen delade ut små ficklampor i rosa och rött så att vi skulle kunna läsa drinkmenyerna i mörkret. En kul grej som jag genast bestämde mig för att ta efter. Så i bagaget hem låg fyra färggranna ficklampor som jag köpte på en marknad. De ska vi ha i Sandvika i sommar när vi sittter i Drängpers bar och skålar med släkten.
 

Längtan efter mangoshake

 
- Tänk en iskall mangoshake och en bananapancake på beachen i Kamala!!
Det är vad vi brukar fantisera om här hemma när dagarna är som mörkast och kylan slår till och lägger sig som ett istäcke över landet i fem månader.
 
  
 
Så gissa om vi i fjorton dagar har frossat i shaker av olika slag - kokosnöt, vattenmelon, ananas, men framför allt mango! Thailändskan Jang, tv på bilden, har ett litet fruktstånd på 1 kvadratmeter längs Kamlastranden där hon gör de läckraste fruktshaker man kan tänka sig för 50 bath, ungefär en tia. Hennes mamma och dotter hjälper till att servera och ta betalt. De är såna de är thailänderna, riktiga entreprenörer, där oftast hela familjer är inblandade i den verksamhet som bedrivs.
 
  
 
Bananpannkaka är en annan Thailandsfavorit. Den görs och säljs oftast i små stånd på gatan. Vill du inte ha banan på kan du få jordgubbar, kokos eller choklad. Eller ananas. Vi beställde oftast både banan och nutella av Yens, som gräddade pannkakor från tidig morgon till sen kväll, på Kamala Beach. Vi försökte själva göra en variant av bananpannkaka här hemma i dag, men det var långt i från Yens otroligt tunna deg, och smaken var väl inte heller riktigt densamma. Är det nån som har ett bra recept på bananpannkakor så får ni gärna höra av er!
 
 
 
 

Thailand mer än sol och Singha

 
Har precis kommit hem från två fantastiska veckor i det thailändska semesterparadiset Phuket med allt vad det innebär av värme, strandliv, långsvansbåtar, tuktuk, singha, tempel, mangoshake, padthai, lotusblommor och inte minst - vänliga thailändare överallt.
 
  
 
Jag har tagit över tusen bilder med min iphon under de här dagarna och tänkte därför återkomma till den här resan i flera inlägg framöver. Bara därför att det är så roligt att visa vilket äventyr som väntar där borta om man tar sig tiden att vara ledig och är beredd att lägga undan en slant varje månad, för det kostar ju en del att resa till Thailand med en hel familj. Men det är värt varenda öre - eller bath, som är den thailändska valutan. Jag lovar. Över 400 000 svenskar kan inte ha fel. Så många reser dit varje år. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0