Pop up-loppis på kofesten

 
På vår pop up-loppisKofestmarknaden i Dala-Floda i år var det full fart. Folk var tidigt på plats, på jakt efter kaffekoppar, udda glas, dukar med spets och virkade grytlappar. Många hoppades nog att de skulle göra ett och annat fynd. Och förhoppningsvis gjorde de också det.
 
 
 
 
Vi försöker alltid att duka upp våra loppissaker på ett trevligt sätt, så att besökarna kan inspireras till att se nya användningsområden för de gamla kopparna, glasen och brickorna. I år hade jag till exempel gjort några färdiga presentkit med udda kaffekoppar i färgglada lådor. Just de gick så där. Många gillade idén. Men visste inte riktigt vad de skulle göra med så många udda koppar utan fat... Men annars är själva stylingen av prylar med dukar, vimplar och blommor väldigt uppskattad. Och jag lovar att det bidrar till att försäljningen skjuter i taket.
 
 
 
 
 
Gamla kaffekoppar med fat och assietter utan nagg står högt i kurs om du har sex eller fler i samma serie. Finns det sockerskål, gräddkanna och kaffekanna till, så hinner du knappt blinka förrän de går åt. Inger kom på förhandsvisning i mammas garage och fastnade för benporslinskopparna med rosor på från Gustavsberg, så hon var tidigt ute på kofestmorgonen och slog snabbt till. 
 
 
 
 
 
Plötsligt var nötta blomkrukor på fot, glaskupor och böcker om odling, komposter och sniglar ovanligt eftertraktade loppisköp. Men det roliga är att man aldrig riktigt kan veta i förväg vad som är gångbart, utan det är alltid lite av en gambling när man samlar ihop till Drängpers loppis. 
 
 
 
 
 
Gamla såssnipor i rokokostil från Gustavsberg och lite större kannor att sätta blombuketter i var också poplära inslag på Drängpers loppis.
 
 
 
Hiroko från Japan var intresserad av alla fina handbroderade dukar och lakan - särskilt de med spetsar på. Hon har en egen webbshop och säljer bland annat Wålstedtsgarn och svenskt hantverk, som är väldigt efterfrågat i Japan. Hiroko berättade att hon är väldigt förtjust i just flodabroderier och ska gå en påsömkurs på Värdshuset senare i sommar. Lucky her!
 
 
 
När jag ser en broderad duk eller kudde eller en vävd duk som påminner om livet på mormors tid så kan jag inte låta bli att slå till. Och jag är inte ensam om att bli nostalgisk. Att återvinna och återanvända gamla textilier och inreda sitt hem på nygammalt vis verkar vara en trend som bara växer.
 
 
 
 
 
Loppisbesökarna är i alla åldrar och från alla möjliga håll. Många kommer igen år från år. Nytt för i år var att flera japaner hittat till vår loppis!! Jättekul!
 
 
 
Beröm för vårt loppissortiment fick vi av några trevliga damer med norsk dialekt, som kom för att botanisera bland våra uppdukade bord.
 
 
 
 
 
Udda glas på fot dukar jag själv gärna middagsbordet med. Och på vår loppis fanns en hel del udda vinglas, snapsglas, likörglas och champagnekupor. Några glas hade vi ställt ihop i en trevlig liten trälåda tillsammans med en bok om snapsar eller cocktails och sålde som presentkit - de gick åt allihopa. 
 
 
 
Veckan innan kofestmarknaden regnade det konstant varje dag, så vi hade i princip nästan gett upp tanken på Drängpers utomhusloppis. Så gissa om vi var både förvånade och tacksamma när vi vaknade upp på kofestlördagen och solen sken från en klarblå himmel redan från första stund på morgonen. Jag överdriver inte om jag säger att jag flög upp ur sängen fylld av ny solenergi.
 
 
 
Några karaffer hade vi dukat upp bland alla koppar och kannor. Även de gick åt. Av en dam fick jag tipset att man lätt kan få bort beläggningar som lagt sig i botten på glaset med lite varmt vatten och ättika. Väl värt att pröva, tänker jag.
 
 
 
Några hittade gamla böcker av stort intresse.
 
 
 
Andra fyndade blommiga klänningar och kavajer.
 
 
 
 
 
Anna från Dala-Järna, på stora bilden, fyndade bland secondhand-kläderna som Amanda sorterat och hängt upp eller lagt på hög i olika resväskor. 
 
 
 
  
 
Väl använda runda och avlånga bakformar är ett måste på Drängpers loppis! Och det går åt massor! En dalkarl hittade en form som påminde honom om barndomens chokladpudding, som alltid serverats i en liknande form, så den köpte han - trots sina kvinnliga följeslagares protester. Det är de här historierna och samtalen som man kommer i håg i efterhand och som ger kraft och energi inför framtida loppisar.
 
 
 
Så tack alla ni som kom förbi och köpte en blommig kaffekopp, ett udda glas eller en handbroderad duk med spets och delade med er av era egna stories om serviser, bakformar och dräktdelar. Det är ni som gör att vi orkar dra igång allt arbete med att samla ihop till en ny loppis igen. Kanske ses vi redan igen nästa år?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0