Vackra vimplar på kalas

 
När vi kommer till Kläppstigen på 10-årskalas har mamma Maria bullat upp minsann med både muffins, rulltårta, pannkakstårta och gräddtårta. Och det smakar inte bara himmelskt! Kakbuffén är också bedårande vacker att titta på. Så det är inte konstigt om iphonekameran går igång...
 
 
 
Pannkakstårtan har här fått små minimarshmallows som topping. Och 10 lila födelsedagsljus.
Muffinsfatet är en saga för sig.
 
 
De goda äppel- och kanelmuffinsen har en fin svampliknande form, då de gräddats i en lite annorlunda muffinsform från Ikea. Den kan vi varmt rekommendera! I varje muffin har Maria stuckit små färgglada vimplar, som hon gjort själv av tändstickor och mönstrad tejp från Panduro. Helt suveränt
 
 
 
Även gräddtårtan har fått vimplar! Så snyggt! I de höga glasen serverades en syrligt god fromage.
 
 
Och vad vore ett barnkalas utan chokladbollar med strössel!
 
 
Rulltårtan med hemgjord äppelmos hade Maria bakat till sin pappas ära. Den var saftig och smälte som smör i munnen. Rulltårtans dag firas annars numera den 9 augusti. Men det visste ni säkert redan.
Stort tack säger vi för en trevlig födelsedagsfest och än en gång GRATTIS till killarna!

Växthuset vaknar

 
Nu har värmen stigit något och penséerna har flyttat in i växthuset. De piggar upp rätt rejält med sina fina rödvioletta färger. Just de här penséerna har fått en antik såsknipa att växa i - ett fynd från Pingskyrkans loppis i Katrineholm.
 
 
 
Fjolårets dahlior har fått komma fram i ljuset, och otroligt nog verkar de flesta ha överlevt den stränga vintern i sina krukor. De här är däremot nyinköpta för i år.
 
 
 
En buddha från Thailand vakar över växtligheten.
 
  
 
Några fåglar har ännu inte flyttat in, men det är trivsamt med fågelholkar. Och på arbetsbänken ligger frön från fjolårets plantor och väntar på att få komma i jorden. Bättre sent än aldrig!
 

Fäbodfika

 
Att stänga Sandvika för vintern är aldrig lätt. Det tar emot. Att komma hit och öppna upp och låta de friska vårvindarna dra in genom dörrar och fönster är desto roligare! I helgen var vi här och krattade bort de sista lövhögarna och klippte ner fjolårets vissnade perenner. Och sen fick vi njuta av vårens första fäbodkaffe i mormors gamla rosenkoppar med kardemummabullar som pappa David bjöd på.

Dräktbytardag i Floda

 
Är du på jakt efter en vackert broderad påsömtröja eller en gammal flodasjal med riktigt fina blomster då kanske "Dräktbytardagen" som Hemslöjden i Dala-Floda ordnar varje år i maj kan vara ett alternativ. Dräktdelar säljs förstås även på Blocket, Tradera och går även att hitta på lite finare loppisställen, men priserna varierar rätt kraftigt. 
 
 
 
 
Vi passade på att kolla in Hemslöjdens dräktutbud när vi ändå var på plats i helgen och hittade en guldgruva av broderade påsömhättor, påsömtröjor och kjolar.
 
 
Jag köpte den här fina kragen, två övdelar och ett par vävda band. Och tre vita innerhättor med fantastiska spetsar. Kråkan hoppade jag över. Mormor Linneas hänger ju fortfarande kvar i Sandvika. Vi klarar oss med den.
 
 
 

RSS 2.0