Blomstrande shopping

 
Pelargoner, dahliaknölar, hortensior och roliga gardenprylar av alla de slag, som den här jättegrodan, ramade in trädgårdsmässan, Rum och Trädgård i Kista, i helgen och inspirerade till en rad blomstrande inköp.
 
 
 
 
Saxifraga, akleja, bellis, prästkrage och tomater var några av de plantor som fick följa med hem till vår trädgård.
 
 
 
Min svägerska Maria hittade en färgglad hortensiaoas att sitta i.
 
 
 
 
Ett kul inslag bland alla montrar på mässan var Lena Nyströms stickade lampor och instickade trädgårdsredskap.
 
 
 
Riktiga blomsterbäddar drog blickarna till sig. 
 
 
 
 
Vackra ullfiltar med rosenmönster designade av Kerstin Landström fastnade vi för. Absolut något att vila på i nya friggeboden i Sandvika. 
 
 
 
En fikapaus behövde vi alla för att samla ihop oss innan vi körde sista rundan på mässan.
 
 

Drängpers dass går i himlen in

 
Här satt vi vägg i vägg på Drängpers dass och sjöng när vi var små, min kusin Marit och jag. Gärna med öppen dörr så att det hördes över hela fäboden. Men nu har det alltså blivit dags att byta ut det slitna dasset och ersätta det med en lite nyare och modernare variant. 
 
 
 
Thomas och Gunnar greppade var sin kofot. Sen tog det inte lång stund förrän dasset var borta.
 
  
 
 Under tiden krattade vi andra hela gården och såg till att landen blev fria från löv och fjolårets kvistar. Vi vårstädade helt enkelt. 
 
 
Kaffet smakade sedan som vanligt väldigt gott i Sandvika. 
 
 
 

#svägerskeshopping

 
 
I dag hade jag en heldag på stan med mina svägerskor. Det händer inte så ofta som man kan tro. Men i dag gjorde vi stan minsann. Under en tidig morgonfika på Starbucks gjorde vi upp dagens shoppingrunda - en mindmap med favoritbutikerna runt centralen, Odengatan, Stureplan och Söder. Här ramlar vi in i en gammal goding, Makalösa Blommor, på Sveavägen, som har de vackraste blomsterarrangemangen.
 
 
 
 
Ett stenkast därifrån, på Odengatan, ligger butiken Raja, med sin inspirerande miljö och fantastiska möbler, kuddar och andra inredningsdetaljer från främre Orienten. Som att stiga in i Tusen och en natt - i sagans värld.
 
 
Pubhuset vid Hötorget rymmer numera en rad roliga heminredningsbutiker, som Systrarna Voltaire, Room och House Doctor.
 
 
 
Små söta kinaskålar, dyra doftljus och randiga och blommiga kaffekoppar utmärkte sig bland alla heminredningsdetaljer. Både på Pub och Oscar & Clothilde.
 
 
Bedårande vackra krukor och trädgårdsattiraljer hittade vi också hos Oscar & Clothilde på Birger Jarlsgatan vid Stureplan.
 
 
En liten antikpärla med namnet Déjà Vu ramlade vi oväntat in i på Tegnérgatan. Ägaren har fyllt butiken med antikviteter, vintage och second hand från sina resor runt om i världen. 
 
 
Hos trädgårds- och inredningsbutiken FatCat på Renstiernas gata på Söder satte köplustan igång på allvar. Men vid det här laget började vi bli lätt möra och längtan efter kaffe och te tog över. Så utanför Urban Deli, vid Nytorget, hittade vi ett hål i väggen, där vi kunde slå oss ner och vila våra stumma fötter. En stund iallafall. Innan det var dags att åka in till centrum igen och kolla rean på Indiska en sista gång. 

Växtkraft på Rosendals Trädgård

 
Hortensior, primulor och vårlökar av alla de slag fyller just nu växthusen på Rosendal.
 
 
Tjejerna och jag längtade efter en fikapaus här ute på Djurgården och fick en massa blominspiration på köpet. 
 
 
 
 
Här har frösådden dragit i gång. Och vårplantor som bellis och viva har redan slagit ut i blom.
 
 
Luktärtorna har fått ett eget, pampigt, litet växthus att gro i.
 
 
 
Att påsken närmar sig med stormsteg kan man också ana här på Rosendal.
 

RSS 2.0