Det gör ont när knoppar brister

Träningsvärk – hur är det möjligt? I går var jag ute och städade i trädgårdslanden – bar kvistar och krattade bort gammalt löv och annat ogräs. I dag har jag värk i hela kroppen! Det gör så ont att jag knappt kan ta mig fram. Än mindre böja knäna. Hur kunde det bli så här?

"Och jag som trodde att du gillade trädgårdsarbete", säger äldsta dottern frågande, när jag beklagar mig över värken.

"Det här är inte kul, förklarar jag, men har man en trädgård, så får man ta den här biten också".

Men aldrig har det väl gjort så här ont?

Vilken tur att jag avslutade dagen med att springa till Blomsterlandet och handla lite vårblommor. De lyser upp det annars, så här års, rätt så färglösa uterummet.


En Änglagårdsbegravning

Det var ljust, fint och fullt av blommor vid min svärfar Görans begravning för en vecka sen. Och SORGLIGT förstås! Kören Cantemus sjöng Koppången, en vacker låt som jag tidigare hört med Kalle Moraeus på fiol, och vi grät allihopa. Även de som sjöng. För det var ju Görans egen kör, som han själv sjöng i – när han levde.

 

 

Det var många som kom till Skogskapellet för att ta farväl av Göran. Nära och kära, syskon och vänner från bland annat SLU-tiden, och alla de politiska och kyrkliga sammanhang, som han varit delaktig i. Så när kistan bars ut till graven på Skogskyrkogården så följdes den av ett långt begravningståg. Och det kändes som om vi var med om en riktig Änglagårdsbegravning, en sån som man annars mest ser på film.

 

 

Min svärmor Majvor hade ordnat ett hjärta av rosor med en hälsning till Göran.

 

 

Vår bukett var vit som snö med liljor, rosor och nejlikor.

 

 

Lite overkligt är det att Göran nu inte längre finns med bland oss andra. Åtminstone inte på samma sätt som tidigare.

 

 

Mamma och pappa skickade en hälsning från Dalarna i orange, violett, rosa och grönt.

 

 

Efter begravningen var alla bjudna till församlingshemmet på smörgåstårta och kaffe. Majvor, Thomas, AnnaHelena och Håkan hade dukat fint kvällen innan för 120 personer.

 


Trädgården börjar vakna!

I dag hittade jag de första vårtecknen i vår trädgård! Krokusarna stod där i full blom och kisade mot solen! Brukar de verkligen komma så här tidigt?

 

 

 

Sen var det dags för årets första fika i växthuset! Med semlor och allt...

 

 

 

Till och med tjejerna kom ut för att njuta av värmen i vårat Greenhouse.


Blomsterfest


Tulpaner och liljor som svävar i luften möter oss på Rum och Trädgård i Kista denna soliga, men blåsiga söndag i mars. Rosa, lime och orangeskimrande buketter som påminner oss om att VÅREN är på väg!

 

 

 

Vackra dukningar till sommarens kalas är ett genomgående tema på trädgårdsmässan. Jag fastnar för det stora trädgårdsbordet med den fina blomsterutsmyckningen mitt på. Och den luffarslöjdssnirkliga ljuskronan som hänger ovanför. Precis så skulle det kunna se ut i ladan på fäboden i Sandvika. Om inte svalorna bodde där förstås.

 

 

Blomtrenden är så stark i vår och sommar att även modet influeras av den. Catwalkens chica klänningar pryds av både stora och små rosor, pioner och prästkragar.

 

 

Och här var det dukat till picknick i det gröna!

 

 

Slitna vardagsmöbler pyntade med blommor förvandlas här till vackra stilleben.

 

 

 

Antika föremål och blommor är en snygg kombination, som verkar vara mer inne än någonsin. Inte bara här på mässan. Även i blomsterbutiker på stan och i inredningsbutiker blandas nytt och nött med blommigt.

 

 

 

De fantastiska blomteruppsättningarna...

 

 

...och vackra kreationerna får ju vem som helst att gå i spinn. En floristutbildning vore inte helt fel! Undrar om det finns kvällskurser...?

 

 

 

 

Ranunklar och gerberor i härliga bordsdekorationer får mig dessutom att längta till sommarens alla kafferep och trädgårdsfester. Vad sägs om den här fluffiga nejliketårtan istället för den traditionella midsommartårtan?

 

 

 


RSS 2.0