#svägerskeshopping

 
 
I dag hade jag en heldag på stan med mina svägerskor. Det händer inte så ofta som man kan tro. Men i dag gjorde vi stan minsann. Under en tidig morgonfika på Starbucks gjorde vi upp dagens shoppingrunda - en mindmap med favoritbutikerna runt centralen, Odengatan, Stureplan och Söder. Här ramlar vi in i en gammal goding, Makalösa Blommor, på Sveavägen, som har de vackraste blomsterarrangemangen.
 
 
 
 
Ett stenkast därifrån, på Odengatan, ligger butiken Raja, med sin inspirerande miljö och fantastiska möbler, kuddar och andra inredningsdetaljer från främre Orienten. Som att stiga in i Tusen och en natt - i sagans värld.
 
 
Pubhuset vid Hötorget rymmer numera en rad roliga heminredningsbutiker, som Systrarna Voltaire, Room och House Doctor.
 
 
 
Små söta kinaskålar, dyra doftljus och randiga och blommiga kaffekoppar utmärkte sig bland alla heminredningsdetaljer. Både på Pub och Oscar & Clothilde.
 
 
Bedårande vackra krukor och trädgårdsattiraljer hittade vi också hos Oscar & Clothilde på Birger Jarlsgatan vid Stureplan.
 
 
En liten antikpärla med namnet Déjà Vu ramlade vi oväntat in i på Tegnérgatan. Ägaren har fyllt butiken med antikviteter, vintage och second hand från sina resor runt om i världen. 
 
 
Hos trädgårds- och inredningsbutiken FatCat på Renstiernas gata på Söder satte köplustan igång på allvar. Men vid det här laget började vi bli lätt möra och längtan efter kaffe och te tog över. Så utanför Urban Deli, vid Nytorget, hittade vi ett hål i väggen, där vi kunde slå oss ner och vila våra stumma fötter. En stund iallafall. Innan det var dags att åka in till centrum igen och kolla rean på Indiska en sista gång. 

Kommentarer
Postat av: AnnaHelena

Ja, det var en riktig heldag det! :)
Nästa gång får vi se till att komma till Orangeriet också! Ser fram emot det!

Kram // AH

2014-04-16 @ 23:07:49
URL: http://vardagimittliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0