Trädgårdsdrömmen


 
Where dreams come true. Så kan man sammanfatta fenomenet trädgårdsmässor. Åtminstone om man, som jag, är blom- och odlingsintresserad. Får man sen lite antikt, shabby chic och vintage på köpet – inte mig emot.
 
 
 
 
Norrby trädgård var ett av drömställena på Kistamässan i dag. En otroligt fint uppbyggd trädgård här i mässmiljö med massor av blomsterarrangemang och andra inspirerande inslag. Inte minst vimplarna som hängde över alltihopa. JAG ÄLSKAR VIMPLAR!! De signalerar verkligen FEST! Norrby trädgårdar, som till vardags ligger i Trollbäcken i Tyresö, kan man besöka alla dagar från mars till allhelgonahelgen. De har inget eget fik, men man kan ta med egen termos och få sitta i deras trädgård och njuta. DIT ska vi åka på vårutflykt!
 
 
 
De här pippifåglarna i keramik var nära att få följa med hem till vår egen trädgård. Jättefina och naturtrogna! Finns att köpa på www.repolera.se
 
 
 
 
Fågelholkar verkar annars vara årets trädgårdsgrej! I olika format och storlekar. Själv kom jag hem med två stycken! En lila att hänga i körsbärsträdet hemma och en vit holk på pinne att sticka ner i nån stor pelargonkruka i växthuset.
 
 
En supersöt rosa liten gjutjärnssoffa omgiven av fantastiska fuchsior och pelargoner från Rockdala var ett annat kärt blickfång på mässan. 
 
 
 
Jag brukar köpa deras sticklingar här på mässan och sen lite senare på sommaren få de mest fantastiska fuchsiablommor, som ser ut som små ballerinor, som dansar i rymden.
 
 
Den här gigantiska fuchsiablomman har växt från en enda stickling! 
 
 
 
Att odla på höjden kanske kan vara nåt att ta efter om man har ont om utrymme eller vill avskilja ett speciellt område – skapa ett trädgårdsrum. Här har man använt sig av hönsnät för att hålla blommorna på plats.
 
 
 
Hortensior är annars en favorit så här års och de fanns också i mängder här på mässan. Här i en lite ovanligare mörklila färg. Matchar fint den grå betongen. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0