Blomsterfest


Tulpaner och liljor som svävar i luften möter oss på Rum och Trädgård i Kista denna soliga, men blåsiga söndag i mars. Rosa, lime och orangeskimrande buketter som påminner oss om att VÅREN är på väg!

 

 

 

Vackra dukningar till sommarens kalas är ett genomgående tema på trädgårdsmässan. Jag fastnar för det stora trädgårdsbordet med den fina blomsterutsmyckningen mitt på. Och den luffarslöjdssnirkliga ljuskronan som hänger ovanför. Precis så skulle det kunna se ut i ladan på fäboden i Sandvika. Om inte svalorna bodde där förstås.

 

 

Blomtrenden är så stark i vår och sommar att även modet influeras av den. Catwalkens chica klänningar pryds av både stora och små rosor, pioner och prästkragar.

 

 

Och här var det dukat till picknick i det gröna!

 

 

Slitna vardagsmöbler pyntade med blommor förvandlas här till vackra stilleben.

 

 

 

Antika föremål och blommor är en snygg kombination, som verkar vara mer inne än någonsin. Inte bara här på mässan. Även i blomsterbutiker på stan och i inredningsbutiker blandas nytt och nött med blommigt.

 

 

 

De fantastiska blomteruppsättningarna...

 

 

...och vackra kreationerna får ju vem som helst att gå i spinn. En floristutbildning vore inte helt fel! Undrar om det finns kvällskurser...?

 

 

 

 

Ranunklar och gerberor i härliga bordsdekorationer får mig dessutom att längta till sommarens alla kafferep och trädgårdsfester. Vad sägs om den här fluffiga nejliketårtan istället för den traditionella midsommartårtan?

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0