Vaniljpannacotta i söta koppar


Att få servera vaniljpannacotta i de här fina kopparna, som Amanda köpte till mig på Myrorna i julas, är en riktig fröjd! Det smakar inte bara fantastiskt, det ser också väldigt trevligt ut! De små likörglasen från Garaget i Sundbyberg går också bra att använda som desserskålar.

 

 

Thomas är oftast den som gör pannacotta i vår familj. Och han gör det så bra att jag bad honom att dela med sig av sitt favoritrecept:

VANILJPANNACOTTA MED HALLONGLASYR

Ingredienser: 4 dl grädde, 1/2 dl socker, 1 vaniljstång, 1 1/2 ark gelatinblad hallon, lime och florsocker till garnering

Gör så här: Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i koppar eller glas. Låt stå i kyl eller ute på verandan (om det är tillräckligt kallt ute) tills pannacottan stelnat.

Tina frusna hallon, rör i hop med lite florsocker (efter smak) och pressa limejuice i bären. Häll en klick över pannacottan. Enklare kan det knappast bli, men så gott! Och festligt!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0