Julen är här

 
 
Gott nytt år!
 
 
Hyacintdoft, kardemummakaffe med apelsinsmak och tända ljus som fladdrar. Det är julaftonsmorgon och vi samlas allihopa framför braskaminen där julstrumporna står uppradade, fyllda till brädden med små, väl inslagna, paket och massor av chokladtomtar och annat godis. Det här är den bästa stunden på hela dan, det är vi alla överens om!
 
 
 
Nu får vi smaka på lussebullarna och den hembakta saffranskransen med chokladbitar i, som legat i frysen och väntat. Utomhus är det precis så vintervackert, med all den gnistrande snö, som vi vill att det ska vara på just julafton. 
 


Någon krans att hänga på dörren har jag ännu inte hunnit göra, så jag tog den här bilden på Östermalmstorg, på väg hem från jobbet en dag. Lite inspiration skadar inte. Jag ska göra en själv, om det så blir efter jul...
 
 
Amaryllisarna har slagit ut. Otroligt hur nåt så ståtligt kan resa sig ur de små, rätt så oansenliga blomlökarna. Och vilken färgprakt!
 
 
 
 
Mysfaktorn är hög här hemma nu, med många levande ljus och fina blickfång med lucior blandat med dalahästar, madonnor och andra juldekorationer. Det är tur att vi har några dagar ledigt så att vi kan njuta av allt det här på hemmaplan. Tillsammans.
 
 
 
Under granen ligger fint inslagna paket i rött och vitt. Och luften är full av förväntningar. Blir morfar glad över den stickade tröjan? Vad kommer Amanda att säga om en rosa glassmaskin? Och kan Thomas ha nytta av löparbroddarna? Återstår att se. Först ska vi avnjuta Janssons frestelse, skinka och hembjorda köttbullar. Och Ris à la Malta. GOD JUL!
 

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: AnnaHelena

Så mysiga bilder!

2013-01-06 @ 21:34:26
URL: http://vardagimittliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0