Åsas och Hannas assyriska bröllopHär i den syrisk ortodoxa katedralen i Södertälje gifte sig Åsa och Hanna i dag. Det var en vacker vigselceremoni med många präster inblandade och inte ett öga torrt.
Kyrkgången var fint blomsterdekorerad och målningar och altare glänste
i skenet av kristallkronorna i taket.
Efteråt var jag och min familj inbjudna till FEST på Panorama festvåning. Vi var väl sammanlagt 250-300 gäster samlade när brudparet anlände. Åsa i en fantastisk prinsessklänning med spetsbroderier, siden och tyll.
Ett par släktingar till Hanna delade ut vita och rosa rosenblad som vi fick kasta på brudparet.Glada och lyckliga gled de båda fram på den rosbeströdda gången för att ta emot släktens och gästernas jubel. Sååå romantiskt och stämningsfullt att vi nog alla blev lite lyriska av all den glädje som spred sig i lokalen.
Så många tjusiga klänningar och håruppsättningar har jag aldrig varit med om tidigare på en och samma gång. Helt makalöst!! Och så många high heels...
Åsa togs emot av de assyriska kvinnorna med ett speciellt "skrik", som återkom flera gånger under kvällen. Precis som på tv...
Brudparet fick sedan dansa sig fram genom lokalen tillsammans med gästerna. Tempot är högt! Och det är ingen wienervals vi pratar om. Snarare magdans.
Om talen dominerar de svenska bröllopen, så kan man nog påstå, utan att säga för mycket, att dans är det som gäller på ett assyriskt bröllop.
De assyriska gästerna viftar med händerna för att bringa brudparet tur och lycka i sitt äktenskap. Ännu en rolig ritual och jag kan inte låta bli att undra över varför vi inte har några motsvarande på våra traditionella svenska bröllop?
Här ser vi brudgummen Hanna Ibrahim och bruden Åsa Hansson, numera Ibrahim. Som ni ser har hon en riktigt avancerad uppsättning av det numera mörka håret.
Här deltar även brudens mamma, t v, och brudens syster Mia, till höger, i dansens virvlar.
Brudparet släpper loss till de härligt orientaliska rytmerna som Aboud Zazi och hans band framför.
Plötsligt tystnar den intensiva musiken...... och det är dags för brudvalsen. "Love is all around" med Wet Wet Wet.Vid honnörsbordet sitter förutom brudparet, brudnäbbarna Bontis, Mia (Åsas syster), Ida och bestman Ibbe, som dessutom är brudgummens bror.
Åsa och Hanna skålar med gästerna.Den glittrande festlokalen är som gjord för stora bröllop.Vi satt tio-tolv personer vid varje runt bord och njöt av en rad libanesiska läckerheter.
Familjen Lind var representerad till 100 procent.
Tårtan som bars in på vagn hade FEM våningar och var garnerad med rosor!Åsa fick första smakbiten.Brudgummens mamma passade sedan på att överlämna ett smycke i present till Åsa.Brudtärnan Bonti hjälper till att få halsbandet på plats.Hannas mamma hade även gjort de fina chokladbitarna med brudparets initialer på, som varje gäst fick. Gissa om tjejerna och jag sparade våra och tog med dem hem som minne av detta speciella bröllop.
Festen fortsatte långt in på natten med bland annat ringdans...
...och så ännu mera ringdans! Helt AMACING att få vara med om!
Inga presenter överlämnas på assyriska bröllop, däremot en valfri summa pengar i ett kuvert. Så det gav även vi tillsammans med våra varmaste lyckönskningar till Åsa och Hanna. Och ett hjärtligt tack för att vi fick vara med och dela den här glädjefyllda dagen med er!

Kommentarer
Postat av: Sussi

Vilket FANTASTISKT bröllop!

2011-12-05 @ 10:31:55
URL: http://tussilulls.blogg.se/
Postat av: Ida

Fint skrivet :)

2011-12-05 @ 13:02:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0