Vårfika på Rosendals


I dag är det tidig avgång mot Djurgården och Rosendals Trädgård. Väl framme möts vi av dessa vårblommor. Otroligt vad snabba de är, de måste ha legat där och lurat under snön...Elva-kaffe i solen. Först i kön. En kort stund senare är det mer än fullsatt i hela trädgården! Tänk att ett enda ställe kan locka så många stockholmare en solig lördag som den här...


Men det är inte så konstigt att många dras hit. Rosendals är en fantastisk oas där man kan njuta av en härlig fika med vedugnsbakat bröd OCH magnifika blommor på en och samma gång. Samtidigt som man kan låta sig omfamnas av allt det gröna runt omkring. Och man behöver inte ha bråttom härifrån.Cecilia och Adrian gillar också Rosendalsutflykter. Det är vi glada för!Här finns mycket att kika på. En rosenpelargon – bedårande i all sin enkelhet.En hyacintlåda pockar på uppmärksamhet......och några tunnor med vatten i ger ett fint vattenblänk.


Atmosfären här är speciell. Alla sinnen går igång och det är tur att jag har kameran med så att jag kan ta med en bit av allt hem. Miniviol är en favorit.Gammaldags kannor hänger charmigt på väggen.Tänk att de har en hortensia också, i en oval zinkbalja. Finare än så här kan det knappast bli.
De gamla tantblommorna börjar komma tillbaka nu, som den här Streptocarpusen, som blivit en riktig trendblomma. Inte så konstigt med den lila färgen!Solen skiner in genom växthuset och rottingkorgarna hamnar plötsligt i rampljuset...


Amanda spanar på tomatplantor, men vi köper inga. Istället bestämmer vi oss för att gå hem och sätta egna frön i jorden, snarast!Jakten på pelargonen, 'Australien', som ser lite antik ut, har pågått under hela våren. Men här på Rosendals hittar jag ett exemplar som får följa med hem.


Vårens första vitsippor!


Cecilia botaniserar bland alla fröer. Spännande att se vad det blir!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0