Goda skorpor i present

 
Har precis bakat två satser saffransskorpor. De är perfekta att ge bort till nära och kära i dessa juletider. Jag försökte förpacka dem lite roligt och la ner dem i glasburkar med lock och knöt ett dalaband runt. Och sen skrev jag innehållsförteckning på etiketter från Panduro och satte på bandet. Grundreceptet fick jag av en kompis, Cecilia, för många år sen. Men för varje år lägger jag till nåt eller drar ifrån nån ingrediens. Årets recept ser ut så här: 
Saffransskorpor
75 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 paket saffran
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
några bitar, ca 50 gram vit choklad, hackad
1 dl grovt hackade hasselnötter
en näve grova kokosflingor
 
 Rör ihop smör, socker och ägg. Ha i salt, saffran, nötter, kokos och chokladen. Tillsätt sen mjölet och bakpulvret. Arbeta ihop till en deg och forma till fyra längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt ugnen på 200 grader ca 20 min.
Ta ut plåten och skär längderna i 2 cm sneda bitar. lägg dem på plåten igen och rosta dem ca 7 min i samma ugnsvärme. Sänk sen värmen till 100 grader och rosta skorporna igen ca 10 minuter med luckan på glänt.
lycka till:)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0