Längtan efter mangoshake

 
- Tänk en iskall mangoshake och en bananapancake på beachen i Kamala!!
Det är vad vi brukar fantisera om här hemma när dagarna är som mörkast och kylan slår till och lägger sig som ett istäcke över landet i fem månader.
 
  
 
Så gissa om vi i fjorton dagar har frossat i shaker av olika slag - kokosnöt, vattenmelon, ananas, men framför allt mango! Thailändskan Jang, tv på bilden, har ett litet fruktstånd på 1 kvadratmeter längs Kamlastranden där hon gör de läckraste fruktshaker man kan tänka sig för 50 bath, ungefär en tia. Hennes mamma och dotter hjälper till att servera och ta betalt. De är såna de är thailänderna, riktiga entreprenörer, där oftast hela familjer är inblandade i den verksamhet som bedrivs.
 
  
 
Bananpannkaka är en annan Thailandsfavorit. Den görs och säljs oftast i små stånd på gatan. Vill du inte ha banan på kan du få jordgubbar, kokos eller choklad. Eller ananas. Vi beställde oftast både banan och nutella av Yens, som gräddade pannkakor från tidig morgon till sen kväll, på Kamala Beach. Vi försökte själva göra en variant av bananpannkaka här hemma i dag, men det var långt i från Yens otroligt tunna deg, och smaken var väl inte heller riktigt densamma. Är det nån som har ett bra recept på bananpannkakor så får ni gärna höra av er!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carina

Finner inget annat ord än: Mmmmmm!!!

2013-04-14 @ 22:52:14
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0