Oväntat besök

 
Första riktiga semesterdagen ringer AnnaHelena, Thomas syster, och frågar om familjen Åström kan komma förbi och sova en natt på väg hem från Storuman där de varit och firat Håkans mamma som fyllt 80 år. Självklart! Sängplatser har vi inga riktiga just nu, tonåringarna har ockuperat gästhärbret och byggt om det till datastudio, men Thomas lovar att sätta upp ett tält och ordna liggunderlag. Själv sätter jag en bulldeg på jäsning och slår ihop en äppeltosca i ett nafs. Lite fika måste vi i allafall  ha att bjuda på.
 
 
 
Åströms anländer sent, men vad gör det när det är sommar och vi alla är lediga! Det blir korvgrillning och lite uppdatering av läget innan vi alla kryper till kojs.
 
 
Jodå, det gick bra att sova i tält, hävdar Håkan. 
 
 
Vid frukosten gör vi upp planer för dagen. Här gäller det att prioritera för Åströms fortsätter hemåt framåt kvällen. Men lite av omgivningarna måste vi ju bara hinna visa, nu när de äntligen är här!
 
 
Först bär det av till Leksand via Skeberg genom skogen och vi fiskar vi upp en ugnsmarinerad lax vid Siljans lax till vår gemensamma middag. Sen stannar vi till vid knäckebrödsfabriken och provsmakar några av deras knapriga varianter med olika pålägg på Knäckerian innan vi besöker Lokgården som ligger alldeles intill.
 
 
 
Thomas och tjejerna gillar fetaostfyllningen bäst!
 
 
 
 
Lokgården är absolut ett av mina favoritställen här i Dalarna och jag har sett fram emot att få ta med min svägerska AnnaHelena hit. 
 
 
  
 
Wålstedts tomater i Hagen, en av byarna i Dala-Floda, är ett annat måste. Miljön här är värt ett besök i sig, och tomaterna smakar lika gott som de på Kanarieöarna. På vägen tillbaka stannar vi dessutom till på byloppisen och fyndar allt från rullgardriner till tvättbrädan och små slitna korgar.
 
 
Utflykten avslutas med fika hos mamma Karin i Kyrkbyn i Dala-Floda.
 
 
En intensiv, men rolig dag i trevligt sällskap. Och för att vara ett oväntat besök gick det ju riktigt bra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0