Karinkaffe i Sandvika

 
 
Karindagen firades med kaffe och hembakt i Sandvikens fäbodar i Dala-Floda. Här är vi många som heter Karin, så därför uppmärksammar vi den här dagen lite extra.
 
 
 
Pappa David bakade en stor sats kubb redan dagen innan.
 
 
Själv satte jag väckarklockan på 06.00 på Karindagen för att hinna baka alla bullar och kakor innan gästerna kom framåt tre på eftermiddagen. Lite träning inför det där kafét som jag går och drömmer om att vi ska driva nån gång i framtiden. 
 
 
 
Blåbären till den godaste Blåbärskakan med smuldeg på (ur Året Runts bilaga "Sommarbaka med bär") plockade pappa och jag i skogsbrynet alldeles intill Glabacken på väg ner till Sandvika. 
 
 
 
Regnmolnen har legat på lur över Flosjön hela sommaren, så även på Karindagen, men lagom till att det var dags att servera kaffe tittade faktist solen fram och vi kunde duka med de små rosenkopparna på gården. Här syns morbror Gunnar och faster Margareta i förgrunden.
 
 
Majvor, min svärmor till höger, körde dagen till ära ända från Katrineholm för att vara med på kaffekalaset. Imponerande, tycker jag. Och syster Gunvor följde glatt med på utflykten.
 
  
 
Peter och Lennart, mina kusiner, och Sivonne tar för sig av godsakerna.
 
 
Thomas bjöd på rulltårta som han fyllt med hallongrädde och serverade på udda, gamla kaffefat.
 
 
Jätteroligt att träffa mina kusiner fr v Marit, Peter och Anders och få uppdatera sig litegrann om vad som är på gång i deras liv.
 
 
 
 
Anki, som jag lärde känna för många år sen, nappade på facebookinbjudan och fick smaka på Thomas vaniljpannacotta med hallonglasyr. Henne kan man prata med om man vill vara med och påverka äldreomsorgen i Gagnef kommun, minsann! 
 
 
Inget kaffekalas utan muffins! De här chokladmuffinsen fyllda med hallon var enkla att sno ihop och smakade dessutom riktigt gott!
 
 
  
 
Amanda, t h, smakar på sin faster Marias underbara rabarbersaft. Och Inger, som tillsammans med Kjell, tagit sig ledigt från Ica ett par timmar för att vara med på Karin-kaffe, hade svårt att välja bland kakfaten. Tack allihopa för att ni kom och firade med oss!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: erika svernström

Ser helt enkelt ut att vara precis i din stil - bedårande, urgott och helt enkelt underbart! Och recepten, kommer de ocxå att läggas ut? ;)

Svar: Tack för ditt trevliga inlägg! självklart kommer det recept, om du vill ha det Erika!
linneaskariskulla.blogg.se

2012-08-13 @ 07:03:23
Postat av: erika svernström

Ser helt enkelt ut att vara precis i din stil - bedårande, urgott och helt enkelt underbart! Och recepten, kommer de ocxå att läggas ut? ;)

2012-08-13 @ 07:03:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0