Mosspyssel


Gröna mosskuddar kan sätta fart på kreativiteten minsann! A och jag hittade under vår skogspromenad både kottar och mossa av olika slag som vi gick i gång på.Sen var det bara att springa till Blomsterlandet och komplettera med några små pumpor, taklökar och murgrönor och dra igång...


I växthuset trängs inte så många blommor längre, så här finns gott om plats. Perfekt ställe för lite pyssel i höstkylan.


Och med tända ljus blev det riktigt fint att vara här ute igen.Och så en fikapaus förstås! En kopp kaffe och en bit äppeltosca får hela familjen att samlas för en stund.En kopparbunke, två hjärtformade zinkformar och en glasvas fyllda med mosspyntet står nu och lyser i höstmörkret. Och visst är de fina, men det är egentligen själva skapandet som ger den verkliga glädjen – allt i från skogsvistelsen till utformandet. Det ena mosshjärtat har en liten pyttevas där jag stoppar i en sommarrudbeckia av sorten Cappucino och två små zinnior. Det tar vi med till svärfar i Katrineholm i morgon. Det är blommor från hans egna frön.


Kommentarer
Postat av: Johanne

Höstmys med hög mysfaktor! Och vad fint det blev.

2011-10-17 @ 10:03:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0