Trevlig middagsbjudning



Semifreddo, italiensk glassdessert, i udda gamla porslinskoppar, som Cecilia fyndat på olika loppisar. Kan det bli en bättre avslutning på en utsökt middag i goda vänners lag? Knappast. Det är en fröjd för ögat OCH för smaklökarna!  
 
 
 

Cecilia förlänger sommaren genom att bjuda på rosévin före maten.
 
 
 
Fiskgrytan som Mardin tilllagat har en fantastisk kryddblandning som får hela huset att dofta gott. 
 
 
 
Även riset som Mardin serverar är speciellt.
 
 
 
Riset är tillagat i en riskokare med potatis i botten och får en läcker färg, form och konsistens. Men det är inte bara vackert, det smakar betydligt mer än ris som kokat i vanlig kastrull.
 
 
 
Meloner är definitivt en av Mardins specialiteter och vi fullständigt frossar i olika sorter från världens alla hörn. Samtidigt som vi delar med oss av varandras semesterminnen och annat viktigt som hänt sen sist.
 
 
 
Och vem kan motstå en söt liten baklava? Inte jag i alla fall. Det är dessutom inget man slänger ihop själv hur som helst, så det är bäst att passa på. Som om inte det vore nog, när det är dags för hemgång (vi bor ju så nära varandra att vi kan promenera hem...), får vi en massa baklava och meloner i en "doggybag" med oss hem. TUSEN TACK för en härlig middagskväll!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Jättekul att ha er här, men det känns som ni gick hem liiiiite för tidigt om du hann blogga där på natten. Dessutom oroande att vi har en hel flaska vin kvar från kvällen! Vi kanske helt enkelt håller på att bli vuxna!

2012-09-09 @ 15:53:36
URL: http://garnglada.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0