Syrenerna blommar för fullt

Doftande syrener möter oss när vi anländer till Sandvika vid 22-tiden på fredagskvällen. Vackrare än så här kan det knappast bli här på fäboden.

 

 


Utsikten över härbrestaket skyms till och med av syrener. Även om jag står på källartaket. Det kanske är dags, trots allt, att klippa häcken i höst?

 

 

 

Det är fuktigt i källaren och dörren får stå på glänt. Kanske måste vi borra hål i taket för att öka luftcirkulationen...

 


Smörbollarna i Drängpers Linnéas trädgårdsland står i full blom nu på försommaren. Vi gödslade med koskit för nåt år sen och det har uppenbarligen gett resultat. Riddarsporrarna växer så det knakar och frodigare än så här kan det knappast bli.

 

 

Även gräset har växt sen sist och Thomas får användning av sin nya Klippo som vi fick köpa i all hast förra gången vi var här. Själv krattar jag bort allt gräs, planterar blomstertobak och petunior i de gamla gjutjärnsgrukorna och rensar bort nässlor.

 

 

Thomas drar i gång ett målarprojekt och snart är alla inblandade. Morfar putsar nogrannt de vita trädgårdsmöblerna. T tar de blå. Och tjejerna hjälper till att måla.
Till och med trähästarna från Nusnäs får färg. Och jag plockar en bukett liljekonvaljer till mormor som fyller år.

 

 

Karin firas och det bjuds på hemgjord äppelpaj i solskenet. Det är som vanligt med andra ord. Kreativa projekt och många fikapauser. Sånt är livet i Sandvika. Varje sommar. Inte konstigt att vi längtar hit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0