Lite vårkänsla


Fjärilar var fina inslag i Linums härliga vår- och sommarkollektion, Rosegarden, som presenterades på Formexmässan i Älvsjö i dag. Stora dukar, tabletter, kuddar och andra textilier i olika rosa-cerise och lila-turkosa nyanser.

 

 

 

Till Formex kommer alla som har design- och inredningsbutiker runt om i landet för att kolla på nya trender, inspireras och beställa nya prylar.

 

 

Hit kommer även journalister och formgivare för att få en idé om vilka färger och former som gäller. Jag var där tillsammans med ett gäng layoutare från tidningen Året Runt och spanade på framtiden. Och som ni ser gjorde Linums lustfyllda monter stort intryck!

 

 

 

Fortfarande verkar det vara mycket shabby chic eller lantlig inredning som gäller. Mycket rosor och blommiga mönster.

 

 

Små upphängda flaggor i olika färger och mönster – rutiga, prickiga, blommiga – är en rätt kul grej. Och de kan man ju faktist göra själv med egna stuvbitar av tyg eller papper.

 

 

Vackra band och spetsar av olika slag fanns det gott om.

 

 

 

Tavelramar ihopsatta som stilleben...

 

 

...och stora klockor, eller väggur, verkar vara två stora trender just nu. Och absolut något att satsa på.

 

 

Fina askar i papp eller plåt att t ex förvara papper, smycken eller spetsar i kan jag också tänka mig.

 

 

 

Att det snart att dags att sätta fröer och börja inreda uterummet är helt klart. Åtminstone tyckte många av utställarna på mässan det. Och inspirerad av alla lökar, frön, blommiga täcken och små växthus så kan man inte annat än att börja längta efter våren och allt pyssel i trädgården som det för med sig...

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0