Förväntningarnas tidFörsta advent myser vi med tända ljus, hyacinter och Harry Potter. Ljusen brinner i nyinköpta zinkburkar med siffror på från Drömhuset på Östermalmstorg. Även ljusbrickan kommer därifrån. Tro nu inte att jag drabbats av prylhysteri, men har man loppis på Kofestlördagen varje år, så måste man faktist fylla på lagren emellanåt. Det förstår ju vem som helst eller hur? Dessutom är det väldigt roligt att pynta med blommor, ljus och andra små tillbehör. Oftas hittar jag små söta vaser, nysilverfat eller glas på loppis som går att kombinera ihop på nåt kul sätt.
Hyacinterna kommer från Tulpanens hus i Åkeshov. Thomas och jag var förbi där på förmiddagen i går efter ett roligt besök på Kyrkornas loppis långt ute på landet på Ekerö. Där på Troxhammargård var det fullt med folk och alla handlade hejvilt. Det var trångt mellan hyllorna, men stämningen var god och i kassakön jämnförde jag och några andra loppisdamer våra fynd med varandra. I ett hörn serverades kaffe med nybaktabullar och det är bara att inse att det här med second hand är ett riktigt lördagsnöje för många människor.
Efter en intensiv shoppingrunda på stan sen, på jakt efter klänningar att ha på Åsas bröllop nästa helg, så fick vi äntligen dricka glögg hemma. Kvällen avslutades så framför TV:n med Harry Potter och dödsrelikerna. En fantastisk final på den magiska serien, men vad hjälper det, efter en sån hektiskt dag är det svårt att hålla sig vaken. Och vore det inte för det stora trollkarlsfanset Emilia så hade vi somnat för länge sen.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0