Första sommaren med växthus


När jag fyllde 50 förra året fick jag ett 10 kvadratmeter stort växthus!! Det levererades i kartonger i maj och min man satte satte upp det ivrigt påhejad av resten av familjen. Men det krävdes rätt mycket förarbete innan det var dags att montera ihop huset. Först var vi tvungna att bestämma oss för var växthuset skulle stå på den lilla tomten.


Sen var det dags att gräva en grund...

'

... gjuta fast ställningarna...


... och lägga ett stengolv. Vi valde Antik, en naturgrå tumlad marksten.


När alla gröna aluminiumdelar var ihopskruvade och vi monterat glasskivorna så var växthuset äntligen färdigbyggt...


och vi firade med bubbel!


Inredningen av växthuset var roligast av allt! Vi ville ha något mer än bara ett växthus att odla i. Vi såg framför oss en en grönskande oas med plats för möbler och färgglada kuddar och filtar att mysa i och massor av lyktor att tända på kvällarna.


Det var bland annat därför vi valde att odla i krukor och inte i jordbäddar, direkt i marken.


Vi var lite rädda för att det skulle ta för mycket plats och att det skulle stå i vägen. Men faktum är att växthuset kom att dela in trädgården i flera nya rum som vi i dag utnyttjar på ett mycket bättre sätt än vi gjorde tidigare. I anslutning till växthuset anlade vi till exempel ett helt nytt litet buxbomland.


Där satte vi också tulpaner som visade sig vara riktiga giganter i rosa och orange.

I somras grävde vi även upp en trekant vid lekstugan som vi fyllde med pioner och lavendel. Hoppas bara att de klarar den här kyliga vintern och slår ut på nytt i vår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0